Workshop:… “En nu de hoek in!!!” - OnderwijsAdvies

Een groep 1-2 zonder hoeken is ondenkbaar. Maar je hebt hoeken en hoeken. In deze workshop van OnderwijsAdvies gaat het over themahoeken. Ook over de Mobiele Hoek: een wisselende themahoek die bij elk thema op een simpele manier steeds kan worden uitgebouwd met en door de kinderen in de groep!

Betekenisvol is hierbij het sleutelwoord! Hoe pak je dat aan? Waar haal je de tijd en de ruimte vandaan en.. de spullen? Hoe ga je vervolgens om met het spel in zo’n hoek? Gaan je kinderen alleen maar ‘rommelen’? Hoe begeleid je dat en welke stappen neem je daarin? Welke mogelijkheden als leraar zijn er zoal? Hoe zorg je ervoor dat er ‘rijk’ gespeeld gaat worden?

Zou jij ook zo graag willen dat er ‘beter’ gespeeld wordt in een hoek? Wil jij ook graag bij elk thema een passende speelhoek maar zie je niet altijd de mogelijkheid, de ruimte, de tijd? Kom naar deze workshop en laat je inspireren! De workshop is een interactieve bijeenkomst waarbij je ook zelf aan de slag gaat.

Voor wie
Leraren groep 1, 2, 3 die meer willen met het spel in de hoeken, met name middels themahoeken.

Uw resultaat
Na deelname aan de workshop kun je op een gestructureerde manier, in samenspraak met de kinderen een themahoek steeds wisselend bij het thema opzetten.
Je creëert daardoor een betekenisvolle speel-leeromgeving, waardoor:
  -
het  rollenspel rijker wordt en
  -
je middels spel- en spelbegeleidinginterventies meer doelen kunt bereiken. 

Heb je interesse? Neem dan contact op met Ellen Versteeg van OnderwijsAdvies.