Workshop Speelgoed

Jonge kinderen zijn geweldig goede onderzoekers. Hun natuurlijke verwondering en nieuwsgierigheid vormen het uitgangspunt van het boek Speel Goed – op ontdekking met je spelende kind. Sardes biedt workshops aan bij dit boek vol handreikingen en spelsuggesties om de taalontwikkeling en technische ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Voor wie?
De workshops zijn voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers die aan de hand van spel de taalontwikkeling en technische ontwikkeling van kinderen willen stimuleren én die ouders op een actieve manier bij de ontwikkeling van het kind willen betrekken. Dit om de ouderbetrokkenheid te vergroten. Samen met u helpen wij op een concrete manier ouders enthousiast en vaardig te maken om thuis aan de slag te gaan met spel en de ontwikkeling van hun kind.

Waarom?
Ouders willen het beste voor hun kind. Een goede speel- en leeromgeving thuis is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. U kunt hun daarbij helpen!
Werkt u met kinderen en wilt u graag aan de slag met spelen, taalstimulering, techniek, ouderbetrokkenheid, leren en ontdekken op een natuurlijke, ontspannen manier waarbij er volop ruimte is voor de nieuwsgierigheid van het kind zelf? En niet te vergeten, uw eigen nieuwsgierigheid?

Hoe pakken we het aan?
Sardes biedt maatwerk: de inhoud en duur van de bijeenkomsten stemmen we samen met u af op de doelgroep. Een voorbeeld van hoe een workshopreeks eruit kan zien:
Avond/middag 1: Workshop Speel Goed voor professionals. We geven de leidsters, pm’ers of leerkrachten aanwijzingen om spelenderwijs aan de taalstimulering en technische ontwikkeling van de kinderen te werken. Op interactieve wijze bereiden we de workshop voor ouders en kinderen voor. De workshop wordt afgestemd op uw doelgroep, beschikbare middelen (speelgoed!) en de doelen vanuit de organisatie.
Avond/middag 2: Wij gaan samen met u aan de slag met de ouders.
Middag 3: Ouders en kinderen spelen samen.
Avond/middag 4: Afsluiting en evaluatie.

Opbrengsten
Na de workshop kijkt u op een nieuwe manier naar de mogelijkheden van speelgoed én van het kind. U leert de taal te stimuleren door gesprekken te voeren met het spelende kind. Ook ouders die de Nederlandse taal (nog) niet helemaal machtig zijn, kunnen deelnemen. U rust ouders toe om hun kinderen op een leuke manier te helpen ontwikkelen. U helpt zowel de kinderen en hun ouders als de professionals plezier in spelen en techniek herontdekken.

Waar
De workshops kunnen wij op locatie geven, maar ze kunnen ook bij Sardes in Utrecht plaatsvinden.

Wilt u graag meer informatie? Ga naar www.hetspeelgoedboek.nl of neem contact op met Sardes.
Gelijk aan de slag met het boek? Het boek is nu te bestellen via www.bol.com

Meer weten?